Общество

2023 – годината на Заека, какво означава това?

Написано от Пещераинфо

Тя започва на 22 януари и ще продължи до 9 февруари 2024 г., когато ще стартира годината на Дракона. Последните години на Заека са били 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 и 2011, пише Блиц.

В китайската астрология Заекът символизира търпение и късмет, което би означавало, че годината на Заека ще донесе това, което ни липсваше през 2022 г: мир и успех.

Влиянието на Заека ще смекчи прекалено импулсивните или тези с главите, реещи се облаците. Ето защо, като премисляте два пъти преди да действате, ще успеете да изпълните всичките си планове успешно.

Според китайския хороскоп годината на Заека ще бъде благоприятно време за всички зодии и изключително щастлива година за повечето от тях. Всички зодии ще имат успех в любовта, а повечето от тях ще успеят да преминат на следващото ниво в кариерата. Здравето също не е по-малко, тъй като няма да се появят сериозни проблеми по пътя на нито една зодия.

Какво ще ни донесе годината на Заека?

Годината на Заека ще донесе по-малко гняв и повече спокойствие. И още добри новини: тази година парите ще „идват“ много по-лесно от преди.

Хората, родени под знака на Заека, са спокойни, решителни и рядко изпадат в паника. Ето защо те лесно излизат от най-трудните ситуации. Много знаци ще имат спокойна година и ще вземат най-добрите решения. Те са късметлии по отношение на парите и се разбират с родените в зодия Дракон, Маймуна и Вол.

Кариера и пари

Тази година ще бъде изпълнена с професионални успехи и напредък. Но и това изисква много усилия и сериозен ангажимент.

Късметът ще бъде на страната на зодиите и често ще забелязвате, че можете да постигнете всичко, което сте си наумили.

Бизнес партньорствата също ще са печеливши. 2023 ще е страхотна година във финансов аспект.

Към края на 2023 г. животът ни ще протича привидно монотонно и ще сме склонни да се самозалъгваме. Въпреки това, дуализмът на Заека препоръчва предпазливост, защото тази година може да донесе удари под пояса – финансови земетресения и социални сътресения.

Известно е, че Заекът е страхотен в грижата за парите, като носи много богатство и просперитет на вашето финансово състояние. Можете да си изкарвате прехраната без много усилия и затова старото мото „Работете по-умно, а не по-трудно“ е много вярно за всичко, свързано с пари през 2023 г.

Водата носи решителност през следващата година, което означава, че решителността ви стига далеч и концентрирането върху задачите и ще ви отведе до момент, в който ще се почувствате горди от работата си до края на годината.

Съюзът между Вода и Заек потвърждава, че това е годината да правите нещата, които искате и смеете, „всичко или нищо“, както се казва. От друга страна, такова силно влияние може да доведе до навик да избягвате задачите, които трябва да свършите, или други проекти, които представляват предизвикателство за вас.

Любов и брак

2023 ще бъде година, изпълнена с положителни емоции и отлични обстоятелства за започване на романтични връзки. Един от най-важните съвети тази година е да се опитаме да следваме страстите си и да отделим време за дейности, които ни харесват и ни карат да се чувстваме добре.

Годината е страхотна година за раждане на бебе. Китайският зодиак за 2023 г. показва, че най-високите шансове за зачеване на момче са през месец юли, а най-големите шансове да имате момиче са през месец април.

Връзките в живота ни са друга област, на която трябва да обърнем внимание, като интроспекцията е необходима, за да ги стабилизираме и хармонизираме.

Според китайския зодиак, мантрата на китайската Нова година, която ще започне на 22 януари, е да обмисляме всичко, което се е случило досега, особено събитията, произтичащи от годината на бурния Тигър, която ще приключи.

Здраве

Според китайския новогодишен хороскоп за 2023 г., много зодиакални знаци имат много енергия, но трябва да внимават да я насочват в правилната посока и да се наслаждават напълно на развлекателните дейности. Но родените в знаците Дракон и Маймуна също ще се сблъскат с някои стресови ситуации и ще имат нужда от помощта на близките си, за да ги преодолеят. Някои проблеми може да се окажат твърде трудни за тях, поради което стресът и тревожността ще ги следват през цялата година.

Щастливи елементи:

Щастливи числа: 5, 7, 9 и числа, които ги съдържат (като 35 и 47).

Щастливи дни: 15-то, 27-мо и 30-то число на всеки месец от китайската лунна година.

Щастливи месеци: Месец март принадлежи на Заека. Щастливи цветове: синьо, зелено, жълто и черно.

Коментари