Общество

18 си получиха членските книжки от Станишев

Председателят на Партията на европейските социалисти и БСП Сергей Станишев беше в Пещера. Тук той връчи членските книжки на 18 нови членове на партията. Пред препълнената зала на читалище „Развитие” първият социалист у нас и Европа не пропусна да отбележи,че от около месец в столетницата тече кампания за привличане на млади хора в БСП. Новите членове, както и всички присъстващи в залата обаче бяха трогнати изключително много от поздравителното писмо на най-възрастния член на партията в Пещера- 99-годишният Йордан Несторов.

Пред множеството Станишев очерта приоритетите пред социалистите, а именно да се възстанови отговорната пред гражданите държава, както и да се върне социалната държава. България трябва да има работеща икономика, подчерта в Пещера бившият премиер. Държавата трябва активно да участва в икономическия живот  и активно да се подпомага бизнеса, най-вече дребния и среден бизнес.

stani6 pe6teraПреди да се срещне с обществеността в залата, социалистическият лидер се разходи по главната улица на Пещера. При посещението си тук Станишев беше придружен от депутатите Георги Петърнейчев и Явор Куюмджиев, кметът Георги Козарев, председателят на Общинския съвет Анастасия Младенова и областният председател на БСП Георги Мърков.

 

Снимки:Никола Буров

Коментари