Институции Общество

15 000 лв. не стигат за паметника на Левски

Пещера.Кметът на Община Пещера Николай Зайчев и скулптурът Спас Киричев подписаха договор за изработването на паметник на Васил Левски. На подписването на договора присъстваха председателят на комитета Люба Шопова, членът на Управителния съвет Петър Ганчев и Димитър Павлов от Община Пещера.

В момента тече кампания за набирането на средства, за да може за годишнината от рождението на Апостола паметникът да е монтиран в Пещера. „Паметникът ще е готов до края на месец април. За създаването проучих множество снимки на Левски“, сподели Киричев.

Dogovor-pametnik2

Кампанията за набирането на средства бе стартирана от Общински комитет „Васил Левски“ през ноември миналата година. До момента са събрани едва половината от необходимите средства. Фирми, граждани и обществени организации дариха 15 000 лв. Най-голямата сума е отпусната от „Биовет“АД – 8000 лв., а Общинска банка и „Булфарма“ са превели по 1000 лв., ОББ е дарила 500 лв. Пари бяха събрани на футболен турнир, на Коледен базар, включиха се дружеството на диабетно болните, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, допълниха от Комитета.

2017-та година е обявена за годината на Левски. На 18 юли ще се навършат 180 години от неговото рождение.

Всеки може да дари и спомогне за това в Пещера да има паметник на Апостола на свободата. Даренията са със строга отчетност и прозрачност.

Банковата сметка е:

Общинска банка.

Банков код: BIC: SOMBBGS
Сметка: IBAN: BG 06SOMB91308432970244, вид плащане  44 51 00 

          

 

Коментари