Институции Общество

15-ти септември е! Успешна учебна година!

Пещера.1667 ученици  започнаха учебната година в Пещера днес. Те ще се обучават в шест училища и две професионални гимназии.

Символично откриване на учебните занятия кметът на общината Николай Зайчев направи в НУ“Михаил Каролиди“. В своето изказване градоначалникът първо се обърна към учителите с думите, че на тях се доверяваме, за да се развива нашето образование, а родителите призова да им имат доверие. „Тези прекрасни хора поемат нашите деца в ръцете си, учат ги на А и Б, на цифрите и най-важно ги правят добри хора“, каза още Зайчев. Той обърна специално внимание на учениците и първолаците, на които каза: “От днес се качвате на кораба на познанието. Един кораб, който среща доста плитчини, доста подводни камъни и вие ще се сблъскате с тях. Важното е никога да не се предавате. Важното е това, което ще научите тук да го развиете“.

В НУ“Михаил Каролиди“ днес своя първи учебен ден имаха 42-ма ученици в първи клас. Общо първокласниците в община Пещера са 172-ма. И както вече се превръща в традиция всеки от тях получи като подарък от кмета сборника „Приказки за първолака“.

Гост на празничния ден бе и народният представител Десислава Костадинова.

Коментари