Институции

148 селища и махали са с нарушено електрозахранване към момента

Написано от Пещераинфо

Към 12.30 ч. на 26.01.2012 г. ситуацията с електрозахранването на лицензионната територия на дружеството в Югоизточна България е следната:

Без електрозахранване са села и малки населени места в планинските райони, предимно на територията на области Смолян и Кърджали. Изключвания има и в някои райони на области Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. Общият брой селища и махали с нарушено електрозахранване към момента е 148, като няма голямо населено място без електрозахранване.

В област Смолян с нрушено електрозахранване са общо 23 села. Нормално е електроснябдяването в курортен комплекс Пампорово. Всеки един от обслужващите Клиентски Енергоцентрове (КЕЦ) по места е предприел мерки за работа при тежки планински условия и в места със затруднен достъп.

В Област Кърджали без електрозахранване към момента са общо 40 малки селища и махали, като голяма част от тях са в района на Ардино. На територията на област Пазарджик без ток цялостно или частично са 20 малки селища, включително и планински хижи. Засегнат е предимно планинския район на Белово. В област Стара Загора без ток към момента са общо 44 села. Причина за прекъсване на електрозахранването са обилният снеговалеж и паднали дървета по въздушните електропроводи в някои планински райони. Допълнително ситуацията е усложнена от силния вятър и продължаващия на много места снеговалеж.

Екипите на EVN България предприемат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването. Още при първите изключвания от ранните часове на деня започна работата на екипите по отстраняване на повредите и диспечерските манипулации по електроразпределителната мрежа. При възстановителните дейности дружеството работи в координация както с местните власти и институции, така и с Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Дружеството ще информира своеврeменно за промяната в ситуацията с електрозахранването.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони:

Коментари