Култура Общество

Ще има участници от Пещера в патриотичния конкурс „Родолюбие 2021“

Написано от Пещераинфо

Изпълнители от Пещера ще участват в XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“, който ще се проведе на 15 и 16 май в Панагюрище, съобщиха организаторите.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“ има конкурсен характер. В него участват индивидуални изпълнители, дуети и певчески формации до 15 души, разделени в три възрастови групи.

Заявки за участие тази година са подали 293 изпълнители от 25 населени места – Берковица, Белово, Белица, Варна, Белозем, Велико Търново, Горна Оряховица, Казанлък, Карлово, Кюстендил, Ловеч, Мездра, Монтана, Панагюрище, Пещера, Пловдив, Русе, София, Сопот, Стара Загора, Сливница, Смолян, Хисаря, Тутракан и Търговище. Те ще изпълняват български песни с патриотична насоченост.

Организатори на XVI-ти Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие 2021“ са Община Панагюрище и Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище.

Фестивалът е включен в Националния календар за изявите по интереси на Министерство на образованието и науката за 2020/2021 година. Посветен е на 145-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

Коментари