Спорт

Ще има зимен спортен празник

Написано от Пещераинфо

Зимен спортен празник ще се състои на 19 февруари, неделя, на Дългатта поляна в Свети Константин, съобщиха организаторите от Община Пещера, СК „Фаворит“и ТД „Купена“ мероприятието ще се проведе с финансовото съдействие на „Биовет“ АД.

Събитието ще започне в 10.30 ч. Зимният спортен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставят природата и планината.

Първоначалната идея бе празникът да се състои в събота, но тогава се пада и християнският ден за почитане на мъртвите – „Задушница“, това наложи промяна в деня на провеждане на надпреварата.

Участниците ще се състезават в ски-алпийска дисциплина Гигански слалом (JS), като са резпределени в четири възрастови групи:

до 8 години

до 10 години

до 12 години

до 14 години

Момичетата и момчетата ще се надпреварват по отделно.

За всички деца са осигурени и занимателни игри като теглене на въже, скачане с чувал в снега и др. Записванията за състезанието се правят до 17 часа, на 17 февруари, на телефон: 0898985470, Георги Юруков – СК „Фаворит“, съобщи Костадин Кехайов от общинска администрация.

Коментари