Спорт

Шест медала за ракетомоделистите от световните купи в Сърбия и Словения

Пещера.В началото на октомври състезатели от клуб КОНДОР-Пещера успяха да участват на 2 кръга от световните купи по ракетомоделизъм в Сърбия и Словения. От участието си на двете купи участниците ни постигнаха 6 призови места, като се завърнаха с 2-златни, 1-сребърен и 3-бронзови медала. З.м.с. Димитър Вачков, завоюва един сребърен и един бронзов медал, с което влезе в челната тройка и стана носител на бронзовата световна купа за 2017 г., в най-престижния и атрактивен клас-копия на модели. На най-голямата купа Любляна в Словения, с участието на 15 страни от 4-ри континента Павел Тилев отново в най-масовия клас, ракета с парашут си затвърди европейската титла, като стана 1-ви на купата, а от двете купи общо завоюва 2-златни и 2 бронзови медала.

На всички национални и международни състезания през годината-9 на брой, нашите състезатели, както при децата така и при възрастните завоюваха много отличия.

С тези постижения състезателите си затвърдиха местата в националния отбор, както при мъжете така и при юношите. Остава догодина фирмите спонсори да са по-отзивчиви и да помогнат финансово на Пещерския тим, за да може в пълен комплект да участват на Световното първенство.

Състезателите благодарят на най-отзивчивите спонсори, фирма Херкал, Община Пещера, фирма Биовет и супермаркет Лазур, които помогнаха да направят 2017-та една много-успешна и силна година за Пещерския клуб.

 

От ръководството

 

Коментари