Общество

Часът на героите имаха петокласници в Пещера

Написано от Пещераинфо
Специален урок по родолюбие и вълнуваща среща с „Часът на героите“ имаха петокласници от ОУ „Петко Славейков“ .
По покана на класния ръководител на 5б клас, г-жа Кавлакова, в училището гостува д-р Искрен Красимиров.
Той е основател на проекта „Незабравимата България“, режисьор и университетски преподавател. Всички заедно бяха част от урок по родолюбие „ЧАСЪТ НА ГЕРОИТЕ „
„Незабравимата България“ е името на проект, обединяващ уроци по родолюбие чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии, започнат преди години и събиращ цялата възрожденска история. Той е следствие от филмите на автора за националните ни герои: Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Христо Ботев, Васил Левски, Райна Княгиня и Петко Славейков.
„Да обикалям по градовете, да възпитавам патриотизъм, връщайки децата към националните им корени, е моя мисия. Опитвам се да предам традиционните, изконни български ценности. Нашите национални герои винаги ще живеят в нашите сърца“, споделя младият патриот.
Петокласниците имаха възможността да се инициират с националните ни герои като облекат четническа униформа, докоснат перото, с което са писали дедите ни или се видят в дрехите на Райна княгиня.
Със своя филмово- театрален спектакъл, посветен на всички национални герои, д-р Искрен Красимиров посява семенцата на историческата памет във всички училища, които е посетил в страната и чужбина.
Според младия автор: Децата са искрата, която ще запали пожара на промяната и ние силно вярваме в това и подкрепяме подобни инициативи с отворени обятия.

Коментари