Избори Институции Политика

ЦИК назначи Али Чешмеджиев за секретар на РИК Пазарджик

Написано от Пещераинфо

Централната избирателна комисия назначи служебно Районна избирателна комисия в Пазарджик, след като на консултациите при областния управител не бе постигнато съгласие между политическите партии за състава на комисията.

За председатерл е назначен Антони Върбев от ГЕРБ.

Според решението на ЦИК заместници на Върбев ще бъдат Христина Ганчева от Продължаваме промяната и Васил Стефанов от Възраждане. В този състав на РИК секретар ще бъде Али Чешмеджиев от ДПС. Продължаваме промяната имат още трима членове – Христо Вълков, Стефан Димитров и Янчо Дрянов. От партия ГЕРБ имат още двама представители, това са Лъчезар Нинев и Боряна Дунгарова. Сред членовете на комисията влизат още Атанас Петров от Има такъв народ, Иванка Гатина от Демократична България, Виолета Ценова от БСП за България и Юсуф Мехмедов от ДПС.

Решението на ЦИК за състава на Районната избирателна комисия подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 3-дневен срок от обявяването му.

Предсрочните избори за Народно събрание ще се проведят на 2 октомври. Регистрирането на кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети се извършва в Районната избирателна комисия, която незабавно след назначаването си приема решение, с което определя срока за подаване на документи и го обявява на публично място и на интернет страницата си.

Крайният срок за подаване на документите за регистриране на кандидатските листи за народни представители е 17.00 ч. на  30 август включително, но не по-късно от 32 дни преди изборния ден.

Коментари