Институции Общество

Цветан Цветанов с висока оценка за работата в Пещера

Цветанов отличи Десислава Костадинова, Николай Зайчев и Андрей Новаков

Пещера.Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов постави висока оценка за доброто взаимодействие и сътрудничество в Пещера. Днес той присъства на две важни събития в града – откриването на реновираната сграда на общината и новия Център за административно обслужване, както и на многофункционална спортна площадка.

„Днес имах възможността да разговарям с общинските съветници от местния парламент в Пещера и ги поздравих за това, че сред тях има единение и подкрепят инициативите на кмета Зайчев. Благодарих им, че работят заедно в интерес на гражданите, а не залагат на противопоставянето“, сподели Цветанов пред събралите се хора по време на откриването. Той изтъкна, че Десислава Костадинова по никакъв начин не е забравила своите избиратели и е в непрекъсната връзка с местната администрация и подкрепя хората в общината.

„В бюджета на Община Пещера няма възможност да се заложат повече от 1 млн. лв. за реализирането на проекти. Благодарение обаче на съвместната работа на кмета, общинските съветници и администрацията, над 16 млн. лв. са влезли в общината по европейски програми и те са използвани за осъществяването на различни проекти“, обясни Цветанов, като допълни, че и Министерски съвет е отпуснал средства за реализирането на проекти в Община Пещера в размер на 6.5 млн. лв.

Пред жителите на Пещера Цветанов сподели задоволството си от факта, че вече те ще имат лесен достъп до местната администрация. Той призова гражданите да се замислят колко много са ползите от това, че България е част от силна и обединена Европа. „Средствата за кохезионна политика за страната ни през новия програмен период – след 2020 година, ще са с 8 % повече отколкото досега. Или с 2 млрд. лева повече от досегашните. Това се случва в условията на Брекзит, когато бюджетът на ЕС ще бъде по-нисък“, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ. Той благодари на евродепутата Андрей Новаков, който е един от преговарящите по бюджета на ЕС, че работи за националния интерес. Цветан Цветанов посъветва жителите на Пещера да бъдат активни на европейските избори и да се противопоставят на антиевропейското говорене и акцентира върху безспорния принос на Българското европредседателство върху европейската перспектива на страните от Западните Балкани.

Коментари