Избори

Цветанов, Захариева и Костадинова представиха приоритетите на ГЕРБ в Пещера

Пещера.Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ, водачът на листата в пазарджишкия избирателен район Екатерина Захариева, кандидатът за народен представител Десислава Костадинова и областният лидер на партията Найден Шопов посетиха фармацевтичната фирма „Биовет“АД в Пещера. Срещата се проведе в националната сграда на годината – уникално за региона съоръжение.

0-02-05-c1f70917710d52503bdee2ca0eabd7ebb87f1f5b37e8ad832219aa64e4aade73_full

Срещата със служителите откри досегашният народен представител Десислава Костадинова, която благодари на Цветанов за съдействието му да бъдат отпуснати 2 милиона лева за ремонт на Околовръстното шосе на Пещера и не пропусна да вметне, че при новия мандат на партията ще настоява да се отпуснат още средства за важната пътна отсечка. Костадинова изтъкна факта, че през мандата си като депутат е поставяла въпроса с лошото качество на пътя Пазарджик-Батак.“За съжаление част от това трасе – между Пещера и Батак беше рехабилитирана през 2008 г. Точно тогава обаче гръмна скандалът, добил популярност като батко и братко и всички дейности бяха стопирани“, допълни тя. В същото време Десислава Костадинова изтъкна, че „Биовет“ е първата фирма в общината, която инвестира в образованието, визирайки ремонтираните лаборатории и подкрепата за някои специалности в ПГХВТ“Атанас Ченгелев“. Това се оказва добър пример за дуалното образование, на което ГЕРБ залага.

От своя страна Цветанов призна, че в последните две години партията е допуснала много слабости, подкрепяйки коалиционните партньори без необходимия контрол.

Програмата ни е насочена към хората, каза пред присъстващите водачът на листата Екатерина Захариева. Тя акцентира върху идеите на ГЕРБ за намаляване на административната тежест, като подчерта, че програмата е реалистична без нереалистични неща.

Думата взе и изпълнителният директор на „Биовет“АД Ангел Желязков. Той коментира, че благодарение на доброто сътрудничество с правителството на Бойко Борисов в края на миналата година Пещера се е сдобила с нов електропровод, който е подсигурил както града, така и предприятието и въпреки тежката зима не е имало проблеми с ел.дззахранването. Проектът за това е отлежавал 12 години.

0-02-05-06ad96adccb30c145c444fd0dd65c62a621403c41fc2827a24e314531865fa12_full

Преди да се срещнат със служителите на фирмата Цветанов, Захариева, Костадинова и Шопов се срещнаха с ръководството на „Бивоет“ АД. На срещата бяха представени пироритетите насочени към по-динамичното развитие на икономиката, както и за създаването на добра среда за бизнеса и инвестициите. На срещата стана ясно, че фирмата планира да инвестира в Пещера 150 000 000 евро в нови складове и производствени мощности.

 

Коментари