Общество

Хранителните пакети на Биовет пътуват към пещерци от наборите 1920 – 1939 г.

Написано от Пещераинфо

Всички пещерци на възраст от 80 до 100 години вече получават хранителните пакети осигурени от Биовет.
Това се налага, тъй като е установено, че много голяма част от тези хора в неравностойно положение, поради напредналата си възраст не членуват в клубове или други обществени организации.
Те са издирени от Община Пещера и списъкът е предоставен на дарителите, които са осигурили хранителен пакет за всеки един от тях. „Ние искаме да помогнем на маскимален брой хора“ – заяви изпълнителния директор на предприятието Ангел Желязков. „За нас е важно да знаем, че именно тези хора ще получат нашата подкрепа“.

„Това, което правят от Биовет заслужава нашето уважение“, заяви 87-годишният бай Апостол, в момента на връчването на хранителния пакет. „Не знам какво има вътре, ама е бая тежък. Много благодаря, нека да са живи и здрави всички хора в завода, защото от здравето по-хубаво няма. Като стане човек на нашата възраст, започва да го осъзнава, заради това – нека да са здрави и винаги да помагат!“

Кампанията „Остани си вкъщи, спаси човешки живот“ стартира на девети април и по план трябва да обхване над 2000 души в неравностойно положение. До момента своите хранителни пакети получиха: Пенсионерски клуб „Надежда“ гр. Пещера; Сдружение „Диабет“ гр. Пещера; Клуб „ВЯРА” гр.Пещера; Дружество „Вяра и Надежда“ с. Капитан Димитрево; Дружество „Надежда“ с. Радилово; Сдружение „Диабет“ с. Радилово; Основна общинска организация към клуб „Оптимист“ гр.Пещера, както и правоимащите от кв. „Луковица“ и кв. „Едиверен“.

Коментари