Култура

ХГ“проф.Веселин Стайков“ представя Стефан Гюзелев в Пазарджик

Написано от Пещераинфо

ХГ“проф.Веселин Стайков“ гостува за първи път с изложба в Пазарджик и по специално на галерия „Георги Машев“. От днес в пазарджишката галерия показват картини на художника Стефан Гюзелев. Тази година се навършват 30 години от неговата смърт и по този повод това е втора изложба, която се организира. Първата бе през пролетта в Пещера.

Изложбата символично бе открита от кмета на Пещера Николай Зайчев. Инициативата за това гостуване е на художника Стоимен Стоименов, а в организацията помага Митка Млячкова от пещерската галерия.

Стефан Гюзелев, който през 70 и 80 години на миналия век е бил член на клуба на художниците „Петър Стайков”. Стефан Гюзелев е учител по рисуване и пещерски зет в семейство Туртови. Като член на клуба на художниците „Петър Стайков” в Пещера е участвал в редица общи изложби на клуба.
Като художник работи предимно в жанра – живопис и акварел. В творбите си изразява голямата си обич към нашата природа и преди всичко към цветята. Цветята присъстват в изобилие в творчеството му.
В Пещера Стефан Гюзелев прави и две самостоятелни изложби във фоайето на киното, първата през 1978г. и втората през 1988г. От последната си изложба подарява всички картини на Общината.

Коментари