Криминално

Хванаха фалшиви пари в игрална зала в Пещера

Пещера-Пазарджик.Комарджия се опита да пробута фалшиви пари в игрална зала в Пещера. за случая става ясно от прессъобщение на полицията за специализирана полицейска акция. Тя е продължила 48 часа, а през това време екипи от структурните звена на ОД МВР – Пазарджик са разкрили 12 престъпления, съобщава пресцентъра на дирекцията. Това са: кражби – 2, притежание на наркотични вещества – 4, управление на МПС след употреба на наркотични вещества – 2, управление на МПС след употреба на алкохол – 3.

Проверени са общо 1821 лица и 824 МПС, инспектирани са 236 търговски, питейни, увеселителни заведения, хотели, къщи за гости. За срок от 24 часа са задържани 19 човека. По закона за движение по пътищата са констатирани 272 нарушения, за които са съставени актове и фишове. Служителите са проверили и 35 юридически лица, извършващи частна охранителна дейност. Две са установените нарушения по Закона за чужденците в Република България.

По време на полицейската акция са иззети 4400 грама тютюн, 120 къса цигари без бандерол, както и 15 кубически метра немаркирана иглолистна дървесина.

Коментари