Култура

Ученици от 4 клас на НУ“Михаил Каролиди“ първи видяха изложбата „Пещерските будители“

Написано от Пещераинфо

Четвъртокласници от Начално училище „Михаил Каролиди“, придружени от своята преподавателка Стефка Пискюлева, бяха първите посетители на отворената днес изложба от конкурса на Биовет АД – „Пещерските будители“. Учениците споделиха, че всяка от картините е красива и им харесва, като са впечатлени от уменията на своите връстници и по-големите възпитаници на основните училища в града. Децата сами разпознаха патрона на своето училище, който е нарисуван от талантливата Александра Станишева, а също така посочиха като много красиви и портретите на видни възрожденци в Пещера.

 

С гордост и много радост учениците ми разгледаха изложените произведения.“ – това написа г-жа Пискюлева в книгата ни за посещения. Днешният ден по предварително уточнен график е предназначен за посещения на ученици от начален етап на образование. Утре се очакват възпитаниците на ОУ“ П.Р. Славейков“ и ОУ“Патриарх Евтимий“, в четвъртък – ОУ“Любен Каравелов“ и Гиманазия по химически технологии „Атанас Ченгелев“, а в петък ученици и родители от СУ „Св.Климент Охридски“.

Галерията е отворена за посещение всеки ден от 10-12.30 ч. и от 13.30 – 17.30 ч. Децата трябва да носят предпазни маски, на входа сме осигурили дезинфектант, съобщиха от ръководството на Биовет АД.

Коментари