Общество

Ученици от Пещера и Брацигово завършиха 1 ниво по иновативна програма

Написано от Пещераинфо
Първите деца от Пещера и Брацигово, включени в партньорската програма за училища на Академия КИТ, успешно завършиха 1 ниво от обучението си. Вдъхновяващите им ръководители – Ели Кабова и Мария Апостолова – начални учители с невероятна менторска енергия съответно в НУ „Михаил Каролиди“ гр. Пещера и НУ „Васил Петлешков“ гр.Брацигово, наградиха учениците си със заслужени сертификати.
Решението да стартират атрактивната методика идва в резултат на визионерската мисъл и преценка на ръководствата на двете знакови училища в района. През учебната 2022-2023 г. директорът на началното училище в центъра на град Пещера Петър Николов и директорката на НУ „Васил Петлешков“ Брацигово – Валентина Тръндушева въвеждат като извънкласна дейност ментална аритметика, развиваща базови топ умения на бъдещето – концентрация, търпение, креативност, развитие на визуално-пространственото мислене, на памет и логика.
Самата партньорска програма е предназначена единствено за училища и детски градини в България, а идеята е високоефективният метод ментална аритметика да достигне до по-голям брой деца в начален етап на многократно по-ниска цена, сравнено с обучението в частен център. Разработена е в отговор на все по-нарастващите нужди на училищата и родителите от привлекателни и ефективни начини за развитие на концентрацията и паметта при децата, като е базирана на доказан хилядолетен метод. Обучението на учителите във всяко училище е изцяло по авторската методика на първата школа по ментална аритметика в гр. Пловдив и една от първите в България изобщо – Академия КИТ.
Менталната аритметика е уникален, нестандартен метод за обучение не само по бързо смятане, но и за всестранно развитие на детския мозъчен потенциал. Тренировките със соробан се отплащат във времето с повишен академичен успех, по-високи постижения в личния и професионалния живот на човека. Имат пряко отношение към концентрацията – базово ТОП умение на всеки успешен индивид. Така например децата започват с лекота да изучават чужди езици, усвояват свирене на музикални инструменти благодарение на усвоената концентрация и търпение. Благодарение именно на такъв развиващ метод „всяко дете е откривател“.
Всички инициативи и информация за прием в НУ „Михаил Каролиди“ гр. Пещера и НУ „Васил Петлешков“ Брацигово следете на сайтовете на двете институции.

Коментари