Институции Общество

Ученици от ОУ“Петко Р.Славейков“ се включват в инициатива на сдружение „Бъдеще за децата“

Написано от Пещераинфо

Три от класовете в ОУ“Петко Р. Славейков“ в Пещера

се включват в инициативата на сдружение „Бъдеще за децата“, чиято кауза е да подпомага деца в риск и техните семейства. Това са 5 „б“ и двата седми класове, научи Пещераинфо.


Всеки месец те ще закупуват кутия със сладки на стойност 18лв..

Сладките са изработени от хора от сдружението.

Ето и повече информация за инициативата:

Кой помни, че Омир е бил сляп? Че Бетовен е пишел музика глух? Че Айнщайн е бил аутист, а Стивън Хокинг не можеше нито да се движи, нито да говори?

В България, хиляди младежи с увреждания продължават да стоят в домовете си, изолирани без възможност да дадат нещо от себе си, като всеки друг.

Затова от сдружение „Бъдеще за децата“ решават да подкрепят порасналите деца с увреждания, да ги насърчат като им дадат възможност да развиват своите възможности и да намерят своята трудова реализация в малка работилничка за бисквитки.

Идеята “Работилничка Бисквитките” е носител на наградата на програма „Предприемачество за нестопански организации“ 2018/2019 на Български център за нестопанско право, която се реализира с подкрепата на Фондация „Америка за България“, в партньорство с УниКредит Булбанк и Telus International Europe, което се оказа и водещото да продължат  и да реализират идеята си.

Коментари