Институции Общество

Ученици демонстрираха тоалети от материали втора употреба, получиха благодарност

Написано от Пещераинфо
ОУ “Петко Р. Славейков” в Пещера участва в отбелязване Световния ден на рециклирането. За кампанията „Училище без отпадъци“, школото получи Сертификат и благодарствено писмо от организаторите за България.
“Благодарим Ви, че приехте предизвикателството ни и заедно правим България по-красива и чиста. Петото издание на Global Recycling Day с Вашето участие донесе смисъл и бъдеще. Координатор на инициативата в България е сдружение „BG Бъди активен“, която се осъществява като част от проекта “Партньорство за красива и чиста България” и е част от дългосрочната програма _Място България, която се осъществява с подкрепата на Фондация Кока-Кола”. Благодарим на всички за усилията , които полагаме заедно, училището ни да бъде по-уютно и по-предпочитано място!“, се казва в писмо до училището от организаторите.
Ето и сертификата:
Отваряне на снимката
В рамките на инициативата в училището организираха модно ревю от материали втора употреба, а Николай Ликотодов от 7 б клас демонстрира пред второкласниците свои изобретения от отпадъчни материали-джакузи, мини пералня, микрифон и др.

Коментари