Общество

Учениците от ОУ“Любен Каравелов“ посрещнаха изложбата „Крепостта Перистера – минало и настояще“

Написано от Пещераинфо
Изложбата „Крепостта Перистера – минало и настояще“ ще посрещне Коледа в ОУ“Любен Каравелов“

Обединено училище „Любен Каравелов“ е петият домакин на пътуващата изложба от рисунки и фотографии „Крепостта Перистера – минало и настояще“, днес във фоайето на първия етаж тя посрещна първите си посетители. Учениците разгледаха наградените творби от втория общински конкурс на „Биовет“ АД, посветен на Деня на народните будители. Освен експонираните рисунки и снимки, учителите бяха организирали и мобилна читалня, където всеки може да разгледа и сборника с разкази, есета и стихове, които са писани от участниците в тазгодишното издание на „Пещерските будители“.

„Вие сте запознати с конкурса по инициатива на „Биовет“АД и искам да благодаря за конкурса, който вече става наша традиция и искам да поканя повече ученици да наберат смелост и да се включат догодина в това предизвикателство. Това сплотява всички училища, като ги обединява около идеята да се пише и рисува за историята на Пещера, за настоящето и бъдещето. Благодаря на всички участници, на колегите, които са ги подготвили и най-вече на организаторите от „Биовет“ АД за тази чудесна инициатива. В навечерието сме на един от най-хубавите празници – Рождество Христово и искам да пожелая на всички по този повод да бъдат здрави, да имат светли Коледни празници и догодина отново да се срещнем на полето на творчеството в конкурса „Пещерските будители“. – каза директорката на училището Вили Василева в словото си при откриването на изложбата.

Награда

От името на ръководството на „Биовет“АД ѝ бе връчена благодарствена грамота, която касае целия педагогически екип на училището. „Вярваме, че през следващата година ще има още повече участници от вашето училище, защото този конкурс е създаден заради вас, скъпи деца. Радваме се, че вие сте положили усиля да напишете или да нарисувате своите произведения, защото вярваме, че историята на Пещера е важна, а народ, който не познава миналото си, няма как да пребъде.“ – заяви представителят на „Биовет“ АД – Георги Щерев, който връчи и наградите на участниците в конкурса.

Всяко от децата получи флаш-памет със запис от церемонията от крепостта Перистера, където се състоя връчването на наградите на отличените в конкурса, а също така и сборник с литературни произведения, рисунки и фотографии на всички участници в тазгодишното издание на „Пещерските будители“.

Изложбата ще остане в училище „Любен Каравелов“ до края на Коледната ваканция, а след това ще продължи в НУ“Михаил Каролиди“ в Пещера, последното училище домакин ще бъде НУ“Михаил Куманов“.

Коментари