Институции Общество

Учебната година започна.СУ“Св.Климент Охридски“ стартира с ново оборудване

Написано от Пещераинфо

Пещера.Над 1500 ученици прекрачиха училищния праг в Пещера днес. Кметът Николай Зайчев откри учебната година в СУ“Св.Климент Охридски“. Над 330 ученици ще се обучават в най-голямото училище тази година, а още в първия учебен ден те бяха изненадани с модернизирана база.

Субсидия от министерство на образованието в размер на 142 000 лв. беше инвестирана в създаването на 3 нови компютърни зали с 45 компютърни конфигурации от осмо поколение. Училището вече разполага с интелигентна система за лаборатория по природни науки, а всяка класна стая е оборудвана с големи монитори, които да визуализират учебния материал. Въведена е модерна система за контрол на достъпа и присъствието на учениците.
„Всяка година се стремим да обновяване и надграждаме учебната база в нашите училища. Благодарение на дорбото ни взаимодействие с министерство на образованието, най-голямото училище в Пещера беше оборудвано със съвременни технологии, които да направят учебни процес по интересен и близък до учениците. За тази цел и преподавателите получиха 32 преносими компютъра“, каза кметът Зайчев.
Градоначалникът поздрави всички ученици, учители и родители в община Пещера, като им пожела здрава и успешна учебна година.

В Пещера функионират 7 училища. За 148 първокласници днес бе първият учебен ден.

Коментари