Институции

Утре се откриват обновената сграда на Общината и многофункционалната спортна площадка

Написано от Пещераинфо

Пещера.Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще открие на 30.10.2018г. /вторник/  от 10.45 ч. санираната сграда на общинската администрация в  община Пещера и от 11.15 ч.  многофункционална спортна площадка на открито в ОУ “П.Р.Славейков“ в гр. Пещера.

Проектът за саниране е на обща стойност 677 763 лв. от ОП „Региони в растеж“. В рамките на тези средства  е топлоизолирана  сградата на общинска администрация, сменена е дограмата , подменен е покривът, изградена е климатична термопомпена инсталация и е направена реконструкция на първия етаж  с цел да бъде превърнат в Център за обслужване на граждани.

Първият етаж е бил ресторант в миналото, който е закупен от общината за 200 000 лева чрез облигационен заем и е ремонтиран с 214 000 лева собствени средства така, че да бъде присъединен към административната сграда. Ремонтът е продължен със средства от оперативната програма за да отговаря на европейските норми за административен център.

Спортната площадка, която ще бъде открита от Цветан Цветанов, включва в себе си мини игрище за футбол с изкуствена настилка, мини игрище за баскетбол, фитнес на открито и тенис маси. Проектът е на стойност близо 270 000, дарение от „Биовет“ АД Пещера. Общината е финансирала изготвянето на проекта.

Коментари