Институции

Установиха чия е била шумната ромска сватба

Пещера.Както вече ви съобщихме, жители на Пещера сигнализираха, че шумни ромски тържества пречат на спокойствието в късните часове на вечерта. От общината потвърдиха, че снощи за първи път ромско тържество е нарушило Наредбата за обществения ред. Секретарят на общината Николай Гълъбов съобщи, че нарушителят е установен и ще му бъде задържан внесеният в общината депозит.

Той уточни, че всеки желаещ да проведе тържество на открито внася в община Пещера парична гаранция от 200 лева, ако мероприятието не е нарушило реда на организатора се връщат 150 лв., а останалите 50 лв. остават в общинската хазна като такса за тротоарно право. Справка показва, че от 30 юли до 3 август в община Пещера са регистрирани 8 разрешителни за провеждане на тържества. Поискалите да правят тържество попълват и задължителна декларация, че са запознати с изискванията на местното законодателство. Всеки нарушител освен от общината се актува и от полицията.

Освен това на предстоящото заседание на общинския съвет в родопския град ще бъде разгледана промяна в наредбата за обществения ред по препоръка на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Коментари