Спорт

Успехи на националното първенство по ракетомоделизъм за юноши

All-focus
Написано от Пещераинфо

На последното за сезона национално първенство по ракетомоделизъм за юноши до 18г. организирано от БФА провело се на 10-11 Октомври 2020г., на полигона в с. Вълчитрън-Плевенско, участие взеха и 4-ри състезателя от Ракетомоделен клуб Кондор Пещера.

На първенството участваха всички клубове от цялата страна, и конкуренцията беше много голяма. Резултаттите на състезателите бяха много високи и разликите м/у тях минимални, за което в някои класове се стигаше до провеждане на 2 флайофа, за да се определят победителите. Пещерските ракетомоделисти се представиха отлично, но когато резултатите са близки от особенно значение е и късметът, който този път не бе изцяло с нас. Въпреки това нашите състезатели завоюваха 5 медала 1-златен, 1-сребърен и 3-бронзови, което им осигури Сребърна купа в отборното класиране.

В индивидуалните класирания Андон Георгиев един златен и един бронзов медал, Александрия Георгиева сребърен медал, Георги Башкехайов и Йордан Джинин по един бронзов медал, съответно в класовете в които участваха. Ръководителите на отбора са м.с. Павел Тилев в свободно летящите класове и з.м.с Димитър Вачков при копия на действителни ракети.

Коментари