Криминално

Условни присъди за „мулета“, замесени в телефонна измама

Пещера-Пазарджик. Мъж и жена, замесени в схема за телефонна измама, получиха условни присъди от пазарджишкия съд, съответно на година и 8 месеца и 1 година при 3-години изпитателен срок.

28-годишната Лозка Григорова от град Пещера и съучастникът й Теодор Костадинов от София, с година по-възрастен от нея, живеели в столицата и били безработни, затова решили да си търсят работа чрез обяви. Така попаднали на „работодател“, който им казал, че търгува с инвалидни колички и по тази причина трябвало да контактува с възрастни хора от страната.

Работата била свързана с много пътувания, като двамата трябвало да прибират по 250 лв.на курс, а сумата от доставката на поръчката-да предават на адрес в столицата. Първият адрес, който получили за посещение, бил в Пазарджик. В неделя те се свързали с 89-годишна „ клиентка“, от която трябвало да вземат сумата от 2620 лв.

Междувременно „ работодателят“-търговец на санитарни изделия, се свързал по телефона с въпросната пенсионерка- М.Ч. и я стресирал, че дъщеря й е „загазила“ и майката трябвало да й помогне с пари. Бабата била готова да се раздели с поисканата сума, но бързите действия на пазарджишките полицаи я спасили.

Униформените спипали двете“мулета“ и от тях били иззети телефони и таблет. Григорова и Костадинов се признаха за виновни и подписаха споразумение с прокуратурата, а Районният съд им постанови условни присъди от 1 г.-за жената и година и 8 месеца за съучастника й.

Източник : /  Агенция Монитор /

Коментари