Институции Общество

Три деца от Пещера бяха отличени в конкурса за коледна картичка „Коледа е добро“

Написано от Пещераинфо

Конкурсът бе организиран от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“. Той бе за ученици в три възрастови групи /7-9 години/, /10-12 години/ и /14-18 години/. Посветен е на най-светлия християнски празник Рождество Христово и има за цел да стимулира творчеството на децата в ученическа възраст. След изложбата, картичките на децата ще отнесат пожеланията за добротворчество, добромислие, вяра в надеждата за любов към ближния, на възрастните хора в домовете за стари хора и на хората с увреждания.

Наградите връчи областният управител Валентина Кайтазова.

„Благодаря на РДСП Пазарджик за подетата инициатива, в която се включиха толкова много училища от нашата област, изработвайки картички с посланието „Коледа е добро“, каза областният управител и допълни „Коледа е и светлина, любов, съпричастност. Благодаря на всички деца за участието, на учителите за подкрепата, на служителите на Социално подпомагане от цялата област, които отделиха време и положителна енергия да поощрят с награди участниците в конкурса. На професионалното жури в лицето на художниците Маргарита Иванова и Марин Кузев и фотографът Вили Тодорова“, допълни Валентина Кайтазова. В навечерието на Рождество Христово тя пожела здраве, вдъхновение, топлина и споделени празници на всички присъстващи.

„Тези картички ще зарадват и стоплят сърцата на потребителите в нашите социални услуги. Няма по-хубав подарък от усмивката, пожеланията и въображението на децата по повод настъпващите Коледни и Новогодишни празници“, каза директорът на Социално подпомагане Пазарджик Радка Кежева. Тя благодари на всички институции и училища, които са подкрепили благородната инициатива.

Коледният дух внесоха в Приемна зала на Областна администрация Пазарджик и учениците от ОУ „Христо Ботев“ гр. Пазарджик. Облечени като коледари, заедно с преподавателя по музика Даниела Байгънова, те представиха обичая „Коледуване“ с традиционните песни и наричания за Коледа.

Отличените за креативност са

Зорка Черкелова – 10 г., ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Пещера

Галина Фурнаджиева – 9 години, ОУ „Любен Каравелов“ – гр. Пещера

Специална диплома получи Микаела Рамова – 13 г., ОУ „Св.Патриарх Евтимий“ – гр. Пещера

 

 

Коментари