Криминално

Трима пещерци извършили кражби са установени и задържани от служители на управленията в Пещера и Пазарджик

Написано от Пещераинфо

Преди седмица в полицейското управление в пещера постъпила жалба от 30-годишния Т.Д. Младият мъж се оплакал, че апаш е откраднал от жилището му велосипед, който бил от реномирана и скъпа марка. Криминалисти от управлението се заели с разследване на случая и скоро установили, че автор на посегателството е М.И.- 32г. от същия град. Велосипедът е предаден на органите на реда от извършителя.

В началото на януари тази година от хипермаркет в Пазарджик била установена кражба на електроинструменти на обща стойност около 1500 лева. След подаване на сигнал за случилото се служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик започнали разследване.
В хода на неговото провеждане, както и работата по други случаи на кражби от търговския обект органите на реда стигнали до самоличността на апашите. Оказало се, че това са старите им познайници И.М.- 40г. и съпругата му Ж.М.- 31г., и двамата от Пещера. Част от откраднатите инструменти са открити и върнати обратно на фирмата, чиято собственост са. Спрямо „дуото” се води полицейско производство.

Коментари