Институции

Токът поевтинява,обяви премиерът

От първи март тока може да поевтинее с 8%. Това обяви на извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов, на която отговаря на исканията на протестиращите срещу високите цени на тока унас. Решението за промяна на цената трябва да вземе ДКЕВР. Борисов обаче категорично обяви,че не е съгласен с едно от исканията на протестиращите, а именно ЕРП-та да бъдат национализирани. Докато той е министър-председател това няма да се случи. До края на деня ще са ясни всички подробности около договорите с ЕРП-та.

И трите дружества са глобени, като лицензът на ЧЕЗ ще бъде отнет, обяви още премиерът.

Всички,които имат сметки завишени с 20 и повече процента могат да заведат колективни искове. Това е препоръчал председателят на Комисията за защита на конкуренцията, коментира Бойко Борисов на извънредната пресконференция. Проверките в този случай ще бъдат за сметка на електроразпределителните дружества.

Представители на протестиращите българи отново предупредиха никой да не се опитва да се възползва от гражданските протести. Българските граждани ще настояват да има осъдени. И посочиха конкретни имена като Лидия Шулева и Румен Овчаров.

Коментари