Общество

Тийнейджър от Пещера си загуби телефона, ученици го намериха и бяха наградени

Написано от Пещераинфо

Двама ученици от Велинград бяха отличени за тяхна достойна постъпка спрямо момче от Пещера. В края на септември 14-годишните Давид Попов и Иван Иванов, които са ученици в Професионалната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев” във Велинград били в центъра на курортния град. Преминавайки покрай местно кафене те открили на земята скъп смартфон.

Учениците за миг не се поколебали, взели апарата и отишли в местното полицейско управление, където го предали. Още на същия ден органите на реда установили, че собственик на загубения телефон е 19-годишен тийнейджър от Пещера. Момчето пристигнало в РУ-Велинград и получило обратно своя мобилно устройство.

В тази връзка, в сградата на полицейското управление във Велинград началникът на управлението главен инспектор Стоян Кюпов връчи грамоти на двете момчета. Той ги поздрави за доблестната и честна постъпка, като им пожела да продължават с поведението си да дават пример на своите съученици и приятели.

На срещата присъстваха още техният класен ръководител Филип Устабашиев и заместник-директорът на училището инж. Надежда Шатърска – Ганчева.

Коментари