Институции

Техникумът на 80 години! Поздрав от Славея Златанова

Написано от Пещераинфо

Уважаеми колеги, скъпи ученици,

Тази година за нашето училище е особено вълнуваща и тържествена, защото е

юбилейна – 80 години от основаването му. Достигнахме почетна възраст, от висотата на която можем да погледнем нашето минало и нашето бъдеще.

В навечерието на патронния празник на училището изказваме искрена благодарност към всички творци на историята на училището ни.

Казват, че училището е като дървото – познава се по плодовете. А плодовете на нашето училище са много. През неговите класни стаи са преминали хиляди ученици. Възпитаниците на Професионалната гимназия „Атанас Ченгелев“, или както е познато – Техникума, се реализират в различни области на живота. Сред тях има висококвалифицирани кадри, добри специалисти, достойни граждани. Те са нашата визитна картичка, нашият отличителен знак.

С годините името на училището се е превърнало в гаранция за добро образование.

Зад успехите стоят творческите усилия и всеотдайният труд на много бивши и настоящи учители, превърнали работата си в призвание. Те са тези, които съхраняват и пренасят във времето духовността, така нужна ни и днес.

Истинското богатство се открива не в това, което имаш, а в това, което си дал. Осемдесет години нашето училище дава най-ценното на своите ученици: знанието. Това го прави богато. Богато с успехите, постигнати от учениците, богато с традициите, които има, богато с личностите, които е подготвило и възпитало.

 

Благодаря на всички бивши и настоящи колеги, на всички служители на училището, на всички общественици, допринесли за просперитета на училището, за техните усилия, старание и всеотдайност! Благодаря на всички наши съграждани, които вярваха в нас през трудните години на нашето съществуване и с това допринесоха за възраждането и просперитета на училището! Благодарение на тях училището беше и си остана знаково.

 

Сърдечни благодарности и на нашите партньори от бизнеса – БИОВЕТ АД, Лазур и КО, ресторантьори, банкери и предприемачи. Без тяхното разбиране и подкрепа училището нямаше да успее да реализира успехите в професионалното образование, нещо, с което особено се гордеем.

 

В навечерието на 80-годишния юбилей на училището пожелавам на колегите си да вярват в това, което правят в името на своите ученици; на родителите – да бъдат верен наш партньор, а на всички ни – заедно да гледаме в една посока – посоката на успеха!

 

На нашите възпитаници пожелавам да израстват като личности в родното училище и достойно да заемат мястото си в обществото!

 

Честит празник! За много години здраве и благоденствие!

Коментари