Култура

Творческите формации на НЧ „Развитие – 1873“ отлични във Велико Търново

Написано от Пещераинфо

Велико Търново. Дъжд от медали и отличия за певческите фолклорни формации на  НЧ“Развитие – 1873“ с художествен ръководител Павел Куцев. На 11 и 12 май в старопрестолния град Велико Търново те представиха града ни в Десетия национален шампионат по фолклор Еврофолк 2019 и в Двадесет и третия старопланински събор Балкан фолк.

Дипломи за достойно представяне и високи художествени постижения, Почетни грамоти за принос, Лауреатски звания и златени медали в съответната категория завоюваха нашите харизматични певци от: ДВГ „Чучулига“, ВГ „Перистера“.  Трите индивидуални участия бяха наградени, съответно със златен медал и Лауреатско звание за Петя Билбилева, сребърен медал за Ивон Копчева и Откритие на фестивала за Диана Карамфилова. ВГ „Перистера“ бе удостоена и с Гранд при „Златен Орфей“.     

Творческите формации на НЧ „Развитие – 1873“ доказаха за пореден път, че създават художествена продукция с високо качество и получиха препоръка да представят българските народни изкуства  в Световния шампионат по фолклор.

Коментари