Култура

Творителница за децата на Свети Константин

Написано от Пещераинфо

Над 30 деца се забавляваха в „Творителница“ – та на „Биовет“ АД, която фирмата подари на децата от Пещера в първия ден на Националния фолклорен събор, който и в момента се провежда в курортно селище Свети Константин.

Традиционно „Биовет“ АД е сред основните спомоществователи за провеждането на събитието, а тази година допълни присъствието си и с творческото ателие.

Малчуганите рисуваха, създаваха свои композиции с горски цветя, билки и шишарки, а също така и се включиха и в спортни игри организирани от Туристическо дружество „Купена“.

В продължение на шест часа децата на възраст от 5 до 12 години показаха своите таланти, а всяко от тях имаше възможност напълно безплатно да ползва пособията за рисуване и материалите за направата на икебана от горски растения.

Най-добрите художници получиха като подарък от фирмата пъзел, а много от тях пожелаха да вземат със себе си създадените от тях рисунки.

Особен интерес за децата се оказаха спортните занимания. Разделени на два отбора малчуганите се състезаваха в хвърляне на топка, надбягване с чували и теглене на въже. На финала на оспорваното състезание бяха излъчени и победителите, които получиха като награда тениски и медали от ТД „Купена“. Двамата най-малки състезатели си тръгнаха с футболни топки, а същата награда отнесоха и най-активните участници в надпреварата.

Родителите на децата бяха приятно изненадани и благодариха за инициативата като изразиха надежда, че това ще се повтори и на следващия събор идната година.

Днес Националния фолклорен събор продължава с конкурсна програма, а в следобедните часове ще бъдат връчени наградите на победителите от днешния конкурсен ден.

Заради предстоящия ремонт на пътя Свети Константин – Пещера се наложи съборът да бъде изтеглен тази седмица, а не както е обичайно в последния уикенд на юли.

Коментари