Вашите сигнали Криминално

С това ли запалиха музея?

От името на официалната страница на Музея на автомобилите на социализма разпространиха следния апел:

Скъпи приятели, това са инструментите, с които престъпниците и техните поръчители са извършили палежа на МУЗЕЙ АВТОМОБИЛИТЕ НА СОЦИАЛИЗМА  в Пещера. През тази тръба и фунията са изсипани около 40 литра запалителна течност (вероятно смес от бензин и изгоряло масло ) вътре в музея. Апелираме ако някой познае тези вещи да даде информация в най-близкото полицейско управление или на телефон 0896 62 62 61.
Тръбите са неръждаеми и са с много прецизни заварки. Някой заварчик или стругар може да познае творението си или някоя бензиностанция да познае тубите, в които е сипан бензина. Ако решите може да се обадите. Анонимността на всеки е гарантирана. Надяваме се на добрите хора.

Припомняме, че пожарът възникна вечерта на 8 март в музея, а гъстият дим засегна цялата сграда, в която има още кафе, ресторант и хотел. Още същата вечер се допусна вероятността за умишлен палеж. Въпреки сериозното положение, собствениците на комплекс Хийт успяха за ден да възстановят работата, както на хотела, така и на кафето.

Жителите на Пещера остро осъдиха евентуалните извършители на палежа, защото музеят е една от хубавите частни инициативи в града. 

Коментари