Спорт

С медали от две състезания се завърнаха ракетомоделистите

Написано от Пещераинфо

Трима състезатели при мъжете от Ракетомоделен клуб кондор Пещера – з.м.с. Димитър Вачков, м.с. Павел Тилев и инж. Стоян Вранчев, участваха на международна купа по ракетомоделизъм „Купа България-2022”. Участие в състезанието взеха представители от 5 държави – Сърбия, Турция, Украйна, Румъния и България, като домакин.

Пещерските състезатели завоюваха три купи, две златни и една бронзова в два от класовете, в които участваха(копия на действителни ракети и най-масовия парашут).

В същото време  се проведе и национално състезание по ракетомоделизъм за мъже организирано от БФА и клуб Моделист град Г. Оряховица. Надпреварата се състоя на полигона в с. Вълчитрън, обл. Плевен. На първенството пещерци завоюваха 5 медала, 3 златни 1-сребърен и 1 бронзов в три от класовете, в които участваха( Копия, Парашут и Трибой).

С участието на подобни национални и международни първенства ръководителите на клуба се стремят освен да представят подобаващо страната ни, съответно и общината ни в добрата и светлина, така и да дадат пример, да предават своя опит и знания на по-малките членове на клуба, за да може те да надграждат, и да постигат още по-добри резултати.

Коментари