Избори

С малко над 30% ГЕРБ е първа политическа сила в община Пещера

Написано от Пещераинфо

8008 са гласувалите в община Пещера през вчерашния ден. 30% от тях или 2352 човека са гласували за ГЕРБ-СДС, което поставя коалицията на абсолютното първо място в общината. На второ място е БСП с 1737 гласа. Следват ИТН с 924 гласа, ВМРО със 730 гласа, 592-ма са гласували за ДПС и 398 за ИМВ, след тях с 236 гласа са Демократична България.

С най-много преференции от кандидатите за народни представители от Пещера е общинският лидер на ГЕРБ Десислава Костадинова с 2723 преференции, които от 17 място в листата я изкачват до шестата позиция. Все още не се знае какво ще бъде разпределението на мандатите в област Пазарджик.

След края на изборния ден Костадинова се обърна към избирателите чрез профила си във Фейсбук с думите:

Уважаеми съграждани и жители на област Пазарджик, изборните страсти приключиха както и изборите. Вотът на хората в област Пазарджик отреди преференциален изборен резултат, който обаче се оказа недостатъчен за да представлявам жителите на област Пазарджик и в 45 НС. Дали заради пониската избирателна активност като цяло или заради сложната епидемиологична обстановка мандатите на ГЕРБ в Пазарджик ще бъдат три, поне за сега. През годините показахме, че можем да работим и да се справяме и в различна, макар и не винаги добра за нас обстановка. От подмолни удари под кръста няма да се пречупим.

Развитието и просперитета на нашата област и държава е над всичко. Затова гледаме напред.

На финала на своето обръщение Десислава Костадинова, депутат в 43 и 44 Народно събрание благодари на всички, които са я подкрепили от родната ѝ община Пещера и на всички хора от другите общини в областта, които са я припознали в нея техния народен представител.

Коментари