Спорт

С адрес Пещера са седем медала от Европейското първенство по ракетомоделизъм

Написано от Пещераинфо

Седем медала завоюваха четиримата състезатели от Пещера на Европейското първенство по ракетомоделизъм, което се проведе в град Зренянин-Сърбия. Надпреварата бе между 12 европейски държави с над 160 участника.

Българския национален отбор бе пълен и се състоеше от 24 състезатели, от които 4 от ракетомоделен клуб Кондор-Пещера.

Надпреварата бе много оспорвана, въпреки липсата на състезатели от Русия, Украйна и Беларус, като на няколко пъти в отделни класове наши състезатели участваха на флайофи.

Като цяло Българския национален отбор се представи отлично и се нареди сред 3-те водещи държави на първенството заедно със Словакия и Полша.

Малки грешки и още малко късмет лиши пещерските състезатели от 1-вите места, но в крайна сметка всичките успяха да влязат в призовите 3-ки, и се наредиха сред най-добрите състезатели в Европа.

Павел Тилев при мъжете завоюва 2-сребърни медала в клас парашут и копия за височина, Андон Георгиев при юношите 1-сребърен в клас парашут и 1-бронзов в клас за височина, Йордан Джинин при юношите 2-бронзови в клас ротор и ракетопланер, и Димитър Вачков при мъжете 1-сребърен в клас копия за височина.

 

Коментари