Култура

„Сянката на Господ“ с премиера в Пещера

Написано от Пещераинфо

Пещера.С представяне на стихосбиртака "Сянката на Господ" от Яна Кременска стартираха културните празници на Община Пещера, посветени на 6 май – Денят на Пещера.

Авторката за първи път представя своето творчество в Пещера и сподели, че и е хубаво да бъде в нашия град. За нея редакторът на книгата, Константин Манолов, казва, че създава буци в гърлото и освен това използва красиво смисъла на буквите.

Яна Кременска е родена и живее във Враца. По професия е журналист. В момента работи в ТВ Враца, автор и редактор на предавания.
Нейни стихове са публикувани в централни и местни вестници, списания и алманаси.  Издала е стихосбирките: "Пастирка на звезди" (1992), "Събирай ме понякога от думите" (1994), "Адажио" (2002), "Високо в ниското" (2004), "Време да те влюбя" (2006) и "P.S." (2008), "Събиране на душа" (2010), "Напук на сезона" (2018), "Сянката на Господ" (2019).

Ако искате да прочетете творчеството на Яна Кременска – посетете библиотеката на читалище "Развитие", които бяха домакини на литературната вечер в ресторант "Хийт".

Коментари