Институции Култура Любопитно Общество

Съборът ще е на 28 и 29 юли

Пещера.Започна подготовката за тазгодишното издание на Регионалния събор на народното творчество "Св.Константин 2018", който се организира от Община Пещера, под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. И тази година Съборът на летовище „Св.Константин“ ще се проведе в последната събота и неделя на юли, които като дати са 28 и 29 юли.

„Започнаха записванията за участниците. Интересът към събора става все по- голям. Тази година има групи от Черноморските ни курорти. До сега заявка за участие са изпратили 28 групи от Бургас, Ахелой, Стара Загора, Сливен, Монтана, Златоград, Доспат, Асеновград и групи от Пазарджишка област“, сподели директорът на проявата Николай Балабанов.

Журито ще бъде в петчленен състав. Негов председател ще бъде Николай Балабанов и членове: проф.д-р Светла Станилова – вокален педагог, диригент и преподавател в АМТИИ гр. Пловдив, Светла Караджова – преподавател по пеене, изпълнител и създател на квартет " Славеите на Надка Караджова", Милчо Георгиев – хореограф и етномузиколог, Пламен Иванов – танцьор в Северняшки ансамбъл "Иван Вълев" гр. Плевен.

Коментари