Общество

Студ!

Пещера.Най-студената си нощ преживя Пещера. В 9 часа тази сутрин термометрите отчитаха минус 20 градуса. И по предварителни прогнози днес трябва да е най-студеният от поредицата мразовите дни.

 След много студената сутрин и дневните температури ще останат доста под нулата – преобладаващите максимални в Северна България ще бъдат между минус 14° и минус 9°, в Южна – между минус 9° и минус 4°, в София около минус 7°. Ще духа слаб до умерен източен, в Източна България – умерен до силен, северен вятър, който допълнително ще усилва чувството за студ. Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, но покрай река Дунав и на места в Горнотракийската низина преди обяд ще бъде мъгливо. От запад, облачността отначало висока и средна ще се увеличава, като след пладне ще започне да се вплътнява и снижава. През предстоящата нощ ще се заоблачи навсякъде, а вятърът от изток ще се усилва; в Западна България завали слаб сняг.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

В планините ще е облачно, с намалена видимост. Ще превалява сняг. Вятърът по високите части ще е от югоизток умерен до силен. Дневна температура на 1200 м.н.в около -6°, на 2000 м около -12°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево; само над крайните южни райони ще е облачно и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северен вятър. Максимални температури между минус 8° и минус 3°. Температурата на морската вода е от 1° по северното, до 3° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Коментари