Спорт

Старши треньорът на Свобода (Пещера) с много добра оценка на отбора за изминалото първенство

Пещера. Свобода (Пещера) завърши на 12-о място в Югозападната Трета лига, но предвид доста фактори около отбора, постижението е повече от сериозно.

"Доволен съм от годината. Направихме един отличен първи полусезон и малко по-слаб втори. При условие, че отборът няма регулярен тренировъчен цикъл, тренира три пъти в седмицата и за една година е направил едва три пъти възстановяване.

На този фон резултатите са повече от отлични. Също така се надявам през новия сезон нещата да се подобрят, за да бъдем по-конкурентни, заяви старши треньорът на пещерци Георги Мечечиев, който за първи сезон води отбора.

"Благодарни сме на президента Атанас Чапаров и на изпълнителния директор на Биовет-Пещера Ангел Желязков, които правят всичко възможно, за да има футбол в Пещера. Но ако искат този град да стои по-солидно на футболната карта на България, и други хора трябва да се ангажират по-сериозно, обясни Мечечиев.

Щастлив съм, че работя с тези мъжки момчета, които изглаждат отбора. Тяхната заслуга е неоспорима. Все пак при бюджет като нашия и всичко останало, което отбелязваме, ние се спасихме от изпадане 8 кръга преди края. Това беше целта и футболистите я постигнаха".

Свобода 2011 (Пещера) завърши сезона с 10 победи, 8 равенства и 16 поражения, което им гарантира 38 точки.Накрая той изказа и респект към помощника си Явор Въндев, който влиза на терена и се превърна в основен реализатор на тима. "Благодаря на моя играещ-помощник треньор и капитан на отбора Явор Въндев, който вкара 19 гола. А това не е никак малко за отбор със скромни възможности като нашия, добави младият специалист.

Източник : /  sportal.bg /

Коментари