Институции Общество

Стартът на учебната година в Пещера /Снимки, видео/

Написано от Пещераинфо

В 7 училища в Пещера днес започна учебната година. Училищния праг прекрачиха близо 1400 ученици. Заради пандемията от Ковид-19 официалното откриване на учебната година беше само за новите паралелки в I, V и VIII.

В най-голямото училище – СУ“Св.Климент Охридски“ дворът отново се изпълни с усмивки, цветя и детски гласове.

Новата учебна година започва с 345 ученици, като има две паралелки в първи клас, две в пети и една в осми клас. От 118 първолаци в града 31 са в Гимназията.

Ръководството на училището отдели средства за обновяването на кабинетите, за да се чувстват всички ученици уютно и спокойно в училището. Изцяло е подновено оборудването на класните стаи за двете втори паралелки и така постепенно ще бъдат обновени всички класни стаи.

215 са малчуганите, които се завърнаха в сласните стаи на ОУ“Патриарх Евтимий“. Там посрещнаха за първи път в училището една паралелка в първи клас и една напълно нова паралелка от 27 ученика в пети клас, като в първата година на основното образование са два, по толкова са паралелките и в 6 и 7 клас.

В единствената професионална гимназия „Атанас Ченгелев“ учебната година започнаха 10 паралелки с близо 200 ученици. Училището предлага уникална възможност за придобиване на професия и си сътрудничи успешно с „Биовет“АД.

Коментари