Институции

Стартира ремонтът на моста в Капитан Димитриево

Капитан Димитриево.Първа копка на основния ремонт на единия от двата моста в Капитан Димитриево направиха днес кметът на Община Пещера Николай Зайчев и на селото Иван Златинов. В събитието участваха народният представител Десислава Костадинова, както и представители на фирмата изпълнител и строителния надзор.

От 2014 година движението по моста е напълно забранено заради видимо провисване в средната си част, както и частичната загуба на устойчивост. През месец юли  Министерски съвет отпусна на Община Пещера допълнителни средства за предотвратяване на бедствия в размер на 292 933  лв. С тези пари се осигурява възможност горната част на моста да бъде подменена, като на практика от  сегашното съоръжение ще се запазят основите.

„Започващият днес ремонт е чудесен пример за добро взаимодействие между местната власт, в лицето на кмета на селото и общинския кмет и изпълнителната власт в лицето на Министерски съвет. Средствата за ремонта бяха отпуснати от правителството по линия на предотвратяване на бедствия. Вече няколко години жителите на Капитан Димитриево търпят несгодите да прекарват селскостопанската си техника през по-далечния мост, същото важи и за всички останали превозни средства. Но екипния дух и общите усилия дадоха резултат и днес с отпуснатите малко над 290 000  лв. ремонтът започна“, сподели народният представител Десислава Костадинова.

Кметът на населеното място изказа своята и на останалите жители на Капитан Димитриево благодарност за подкрепата от страна на народния представител Десислава Костадинова и общинския кмет Николай Зайчев, така важните средства за този ремонт да бъдат осигурени.

Този мост осигурява връзката на голяма част от селото с главния път Брацигово-Пазарджик, но преди всичко по него основно преминава селскостопанската техника. Сега се налага хората да обикалят през моста в центъра на града.

Кметът Николай Зайчев изрази надежда фирмата изпълнител, избрана след обществена поръчка да се справи в срок и след няколко месеца новият мост да поеме част от трафика в селото.

Коментари