Спорт

Стартира рали Пещера

Написано от Пещераинфо

След пауза от осем години Пещера отново е домакин на автомобилно състезание. Тази вечер на площад „България“ бе даден стартът на рали спринт „Пещера“, което е част от АФБ Национален Рали спринт Шампионат.
Събитието е организирано от АСК „ПЕЩЕРА“, Автомобилна Федерация на България и местната община.
Сред основните спонсори на състезанието е „Биовет“ АД, За осъществяването на първия пещерски рали спринт помогнаха също Елиткар, Гудекс АД, Грибаш, Bari Shoes, Матраци Симеонов и Пасат Антени ООД.
Церемонията започна в 18:00 часа на площад “България” с изпълнението на химна на Република България, а след това се състоя тържествен водосвет отслужен от отец Георги от местния храм „Света Богородица“.
Въпреки лошото време пространството в центъра на града се оказа тясно за желаещите да видят автомобилите и екипажите в състезанието.
Сред тях са шампионът в дисциплината за последните три години – Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев с тяхната Skoda Fabia R5 Evo. В Пещера видяхме и младият пилот от Панагюрище Денис Станчовски с навигатор Явор Брънков.

Двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева, заедно с навигатора си Георги Аврамов също е сред участниците.
Изненадващо за публиката на церемониалния старт видяхме и многократният шампион Крум Дончев, който даде път на голяма част от състезателните автомобили. Същинската част на надпреварата ще се състои утре, когато състезателите ще трябва да изминат над 42 км. В преследване на първото място. Наградите ще бъдат раздадени в 14.30 ч. на пл. „България“.

Коментари