Любопитно Общество

Сотир Лазаров за ресторант „Лазур“ и пандемията

Написано от Пещераинфо

През последните години старият ресторант на Пещера, събирал пещерци за не един и два празника, беше възроден, превръщайки се в ресторант „Лазур“, неразривно свързан с веригата супермаркети „Лазур“. И той като всички останали заведения обаче бе засегнат от пандемията. Макар че всеки ден ние можем да си поръчаме за офиса или дома, можем да си купим готвена храна и от супермаркетите „Лазур“, на мнозина вече ни липсва възможността да се отдадем на вкусна вечеря и някой да ни обслужва. Ако премиерът Борисов спази обещанието – от 1 март ресторантите ще отворят, надяваме се без това да се отрази за заболеваемостта. По този повод потърсихме с няколко въпроса главното действащо лице в най-големия ни ресторант Сотир Лазаров.

 

Как се справи ресторант Лазур с второто затваряне само за 1 година?

Както всички колеги от бранша и ние се справяме трудно с този така наречен втори „локдаун”, в който загубите са доста големи! Както всички знаем, декември месец е един от най – силните, а и може би най – силният месец в годината от търговска гледна точка. По това време на годината обикновено се организират коледно – новогодишни празненства, има доста именни дни, ние ресторант „Лазур” имаме и рожден ден. Тази година подобни празненства нямаше!

Готови ли сте да отворите на 1 март?

Да, имаме пълна готовност да отворим врати на 1 март, екипът ни е на лице.

Как ще гарантирате безопасността на клиентите и служителите?

В ресторант „Лазур” спазваме всички противоепидемични мерки! Ежедневно дезинфекцираме, подове, плотове, дръжки, парапети, след всеки клиент дезинфекцираме масите и мебелите около тях. За клиентите ни сме подсигурили дезинфектант за ръце. За персонала също сме подсигурили дезинфектант за ръце, предпазни маски и ръкавици! Капацитетът на седящите места е намален с 50%, като всички отстояния по наредба са спазени!

Появи ли се нова ниша като доставката на храна до офисите и домовете?

Да определено се откри нова ниша, за доставка на храна до дома и офиса. До преди първото затваряне ние не предлагахме услугата доставка! Но след затварянето нямахме друг избор. Услугата е достъпна за всички, ежедневно постваме обедното меню във фейсбук страницата ни, също така там се намира и основното ни меню. Поръчките стават по два начина: по телефона – 359 89 2286935 или през платформата FOOD PANDA!

Коментари