Общество

Сметището се е запалило, но на кой му пука

Написано от Пещераинфо

Сметището, което десетилетия събираше боклука на Пещера и селата, се е запалило и дими. Макар че не се използва от 2 години, то все още крие своите опасности. Трупаните години наред най-различни отпадъци с известен и неизвестен произход, все още си стоят, а днес дори и горят. Би трябвало това място да бъде рекултивирано, дано се случи скоро, но тоновете боклуци ще си останат заровени в почвата изпускащи своите вредни вещества свободно.

Всъщност, дали прези всичките години, в които сме хвърляли всичко на сметището сме се питали какво се случва там? Каква вода се просмука в земята на Пещера след всеки дъжд?

А какво сме дишали е друг въпрос? Защото докато в Капитан Димитриево недоволстваха срещу смрадта на горящото пазарджишко сметище, ние в Пещера си го приемахме, че гори понякога и дими, защото димът минаваше през един квартал и една промишлена зона и до останалата част от града не стигаше толкова концентриран, а на будните граждани май не им пукаше за хората от онзи квартал, защото години наред сметището не им пречеше.

А там се хвърляше всичко, без контролно и без мисъл за екологичната чистота…

Коментари