Спорт

Смесени бойни изкуства в Пещера

Пещера.Десетки деца и младежи от Пещера тренират смесени бойни изкуства в спортния салон на ПГХВТ“Атанас Ченгелев“. Тренировките се водят от Иван Главненски, който е и преподавател по физическо възпитание в училището.

„При нас идват дечица от 5-6 годинки, до пораснали вече момчета. Интересуват се от бокс, борба, смесени бойни изкуства. Слава Богу в момента срещаме подкрепа в лицето на кмета Николай Зайчев, който не само се интересува от нашата дейност на теория, но дойде в залата, видя как тренираме“, сподели пред репортер на Пещераинфо Главненски.

Треньорът сподели, че залата е оборудвана постепенно, с помощта на директора на професионалната гимназия Славия Златанова,на Зафир Клисуранов и други близки и познати. В нея се водят и часовете по физическо.

„Винаги съм спортувал, а днес правя това, което искам – работя с децата. Надеждата ми е повечето да идват в спортните зали, да тренират, вместо да правят вредни и опасни неща. Разчитам на подкрепа на колеги, които помагат в тренировките“, коментира Иван Главненски.

Всеки е добре дошъл в залата. Предстои регистрирането и на спортен клуб към федерацията по ММА.

Коментари