Политика

Служители на РУП Пещера работят по случай на тежка хулиганска проява

Служители на РУП-Пещера установиха извършителите на дръзка хулиганска проява, разиграла се в събота около 18:30ч. в брациговското село Козарско. Малко по-рано по пътя към селото лек автомобил „БМВ”, управляван от 39 годишен мъж от София се засякъл с „Пежо”. По първоначални данни във френското возило пътували две жени. Едната от тях се обадила по телефона на съпруга си и така на улица в Козарско „БМВ”-то било пресрещнато от черен джип „Волво” с двама мъже. Те нанесли удари с дървена бухалка на шофьора на БМВ-то и го заплашили с неустановено до момента оръжие – пистолет. Негова спътница решила да заснеме случващото се с дигиталния си фотоапарат. Единият от нападателите обаче забелязал това и издърпал апарата от ръцете на жената, след което двамата мъже се оттеглили в джипа. 
Веднага след получаване на сигнал за инцидента към мястото били изпратени екипи на РУП-Пещера и участък „Полиция” в Брацигово. На местопроизшествието е извършен щателен оглед от дежурна група под ръководството на разследващ полицай. Освен пострадалите били разпитани и очевидци – жители на селото. Отнетият фотоапарат бил намерен повреден в една от улиците. 
В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни действия за кратко време била установена самоличността на нападателите. И двамата се издирват от органите на реда, тъй като към момента се укриват. Предприети са действия за установяване на тяхното местонахождение и задържането им. По случая е образувано полицейско производство.

Коментари