Политика

След атентата-Велинград под наблюдение

След вчерашния атентат в Бургас, областната дирекция на МВР в Пазарджик е предприела необходимите мерки за осигуряване на обществения ред и спокойствие. Засилено полицейско присъствие има на обществените места. Специален акцент е поставен на курортите в региона, каза за Pz-info.com говорителят на полицията Мирослав Стоянов. Под специално внимание е Велинград, където са отседнали най-много чужденци. Осигурена е комуникация между местното полицейско управление и управителите на хотели. Те са инструктирани да бъдат по-внимателни, да затегнат пропускателните режими в съответните хотели. Особено внимание трябва да се обръща на регистрацията на пристигащите туристи. Около комплексите има засилено полицейско присъствие от автопатрули и пеши патрули.

От пазарджишката полицията отказаха да съобщят има ли израелски туристи във Велинград. Това се прави от съображения за сигурност, коментира Мирослав Стоянов.

Според местните обаче спа столицата на Балканите е предпочитано място за отдих на евреи не само от Израел, а и от други страни.

Коментари