Любопитно

Славия Златанова : Училището е място, което обичам…

Пещера. На Игнажден, клубовете и ателиетата, работещи по проект УСПЕХ в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ представиха своята дейност. В училището пролазиха осмокласниците от основните училища в града, пред които бяха представени презентациите : „Тракийските крепости в района на град Пещера“ и „Коледни и новогодишни традиции“, подготвени от клубовете „Пещера-минало, настояще и бъдеще“ и „Уеб дизайн и реклама“. Ателиетата „Да съхраним българското“ показаха изработени от тях картички с ръчна бродерия.По традиция ателиетата „Вкусни вълшебства от европейската кухня“ почерпиха гостите и домакините със своите кулинарни изкушения. На изпроводяк клуб „Млад журналист“ раздаде брой от вестник „Коледен свят“.

Интервю със Славия Златанова – директор на ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ гр. Пещера

Изминали са пет години откакто сте работили в ПГХВТ „Атанас Ченгелев“ какви спомени Ви навява вашето връщане ?
– Това не са спомени! Това е най-хубавото време в моя живот. Училището е място, което аз много обичам, в което с най – голямо удоволствие се върнах.
Вече приблизително четири месеца сте директор, какви са впечатленията Ви от училището след като се върнахте ?
– Промяната е много голяма и в посока намаляване на броя на учениците. Няма да скрия, че това ме тревожи, но това са фактори, които не зависят в толкова голяма степен от нас – колектива на ПГХВТ. Ние ще се постараем следващата учебна година да направим успешен план – прием!
Какви са впечатленията Ви за работата по проект УСПЕХ ?
– Общо взето проект УСПЕХ се оказа много успешен. УСПЕХ всъщност е абревиатура на „Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти“ . В цялата страна всички колеги отчитат голяма заинтересованост към формите, а в нашето училище резултатите са на лице вече втора година. Тази година над 80 % от учениците членуват в клубовете и ателиетата. Формите са много интересни и ръководителите им са много подходящи.
Как се чувствате като ръководител на клуб „Млад журналист“ ?
– Журналистиката е другата ми голяма любов. С нея съм започнала кариерата си, работила съм в телевизия, в радиа, във вестници и много се радвам, че учениците имат успехи. Бих искала да благодаря на колегите от местните и регионалните медии, които проявяват разбиране и даже предлагат своята помощ, за да обучат младите журналисти.

Какво ще пожелаете на учениците на ПГХВТ за новата 2013 година ?
Да са ми живи и здрави, да са все така весели, щастливи и ученолюбиви! Да успяват във всичко и да бъдат горди европейци! Защото има с какво да се гордеят – все пак те са ученици в едно седемдесетгодишно училище. Весела Коледа и щастлива Нова година!

Клуб „Млад журналист“ към ПГХВТ „Атанас Ченгелев“

Коментари