Спорт

„Свобода 2011“ участва вече в 3 първенства, търси се финансиране

Пещера.Футбол и бизнес в Пещера си дадоха среща, за да обсъдят възможностите за финансиране на формациите на „Свобода  2011“. На срещата присъстваха кметът на Пещера Николай Зайчев, народният представител Десислава Костадинова, изп.директор на „Биовет“АД Ангел Желязков, производствения мениджър на „ВП Брандс интернешънъл“ АД(„Винпром Пещера") Георги Кавлаков, който е и член на управителния съвет на клуба, както и колегиту му в УС – общинският съветник Димитър Батаклиев и Денис Кърджалиев. Всички те са част от екипа, който до момента подкрепя и поддържа участието на мъжкия отбор във „В“ група. На срещата бяха поканени собственици на фирми от общината, от които се отзоваха няколко човека, които са доказали през годините, че милеят за спорта в Пещера.

Пред тях председателят на УС на футболния клуб Анастас Чапаров сподели, че от днес участие в първенството започват новосформираният юношески отбор и детската формация. В момента в Пещера футбол тренират 21 деца, 17 юноши и 22 мъже. Привлечен е и нов, лицензиран треньор за децата. Според Чапаров най-евтината издръжка на отбора за двата полусезона е 70 000 лв. Недостигът, за да се обезпечи и пролетния дял на шампионата е 35 000 лв. „Биовет“ към момента са удвоили бюджета, който предоставят на клуба, помагат активно и „ВП Брандс интернешънъл“, фирма „Лазур“. В момента клубът получава и невероятна подкрепа от общината, разказа председателят. След години на нехайство спрямо стадиона, днес общината в лицето на кмета Николай Зайчев, прави и невъзможното спортното съоръжение да отговаря на всички изисквания. За две седмици, преди първото домакинство на отбора, бяха монтирани нова трибуна за делегатите, бе изграден сектор за феновете на гостуващите отбори, до който се стига през нов, отделен вход. На стадиона бяха монтирани 2 тоалетни.

От своя страна градоначалникът коментира, че се надява с подкрепата на общинските съветници да се увеличи субсидията за футбола. Той подчерта, че всеки спорт е важен, но когато футоблът върви нагоре и спортният дух на населеното място се увеличава. Зайчев, уточни, че една от формите за увеличаването на парите за спортна дейност е оптимизирането на разходите. В случая това може да стане с охраната на стадиона, която може да се реорганизира. Кметът сподели, че се е наложило едва сега, в този мандат, да бъдат платени парите на фирмата, която преди 10 години е изградила трибената на стадиона.

Трибуна за официалните делегати на срещите

Трибуна за официалните делегати на срещите

В разговорът се включи и народният представител Десислава Костадинова. Тя увери, че ще търси всякакви възможности да се осигурят допълнителни средства за спорта от държавата.

В крайна сметка присъстващите се обединиха около две форми за финансово подпомагане на „Свобода 2011“ – продажбата на клубни карти за домакинските срещи на отбора и спонсорство от фирмите, които имат желание да го направят.

Коментари